Beboere i Hjerting kritiserer byggeplaner

Beboere i Hjerting håber, at de kan bevare deres grønne åndehuller. Foto: Rasmus Holst Nielsen.

En række borgere i Hjerting har startet en underskriftindsamling imod et forslag i kommuneplanstrategien, der lægger op til yderligere bebyggelse i områder af Hjerting og Sjelborg.

Af Frederik Kargo

Skal bebyggelse ske på bekostning af grønne områder med plads til lange, uforstyrrede gåture i rolige omgivelser? Sådan lyder bekymringen fra en række borgere i Hjerting, der er skeptiske overfor kommunens forslag om udstykning af byggegrunde i Hjerting-området, der på nuværende tidspunkt er sendt i høring. De har derfor startet en underskriftindsamling, der indtil videre har 311 underskrifter.

Området, det drejer sig om, starter lige ved Lysstien og Hjerting Strandpark og strækker sig et langt stykke op bag Sjelborgvej.

Byrådets mål med forslaget er at få flere og mere veluddannede indbyggere til at bosætte sig i byen. Men spørger man Julie Bryderup Gaardsdal, der sidder i bestyrelsen for beboerforeningen i området, vil en udstykning af boliger i Hjerting og Sjelborg have konsekvenser for borgerne.

”Det er et attraktivt område, der bliver brugt af rigtig mange mennesker hver dag – både lokale og folk, som blot bruger det som udflugtsmål. Man får fornemmelsen af at komme ud, hvor der er luft omkring sig, og den følelse vil gå tabt, hvis der bliver udstykket, og der kommer til at ligge huse i det her område,” siger Julie Gaardsdal.

Samtidig mener hun, at udstykningen vil få konsekvenser for trafikken i et i forvejen trafikeret område.

”Der er allerede et stort trafikalt pres på Sjelborgvej og Sanatorievej. På Sjelborgvej møder du fem bump på 500 meter, og det vidner om, at der er en udfordring i forvejen. Det er ikke hensigtsmæssigt. Især ikke når man tænker på, hvor mange børn, der skal krydse den vej for at komme i skole.”

Kritikken er blevet formuleret i et høringssvar fra beboerforeningen, og det er nu op til byrådspolitikkerne at tage stilling til den fortsatte plan om udstykning i området med beboernes argumenter for øje. Høringsperioden løber til den 17. oktober.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *