Esbjerg Kommune topper listen over antal hjemløse i Region Syddanmark

I Esbjerg Kommune lever 169 personer som hjemløse. Foto: Rasmus Holst Nielsen

Antallet af hjemløse i Region Syddanmark er steget, og særligt Esbjerg Kommune har mange hjemløse i forhold til indbyggertallet.

Af Rasmus Holst Nielsen

Esbjerg er den kommune i Region Syddanmark, som har flest hjemløse i forhold til indbyggertallet. Det viser en ny rapport foretaget af Det nationale forsknings- og analyseinstitut for velfærd, VIVE, som har kortlagt hjemløshed i 2019.

I Region Syddanmark lever 1032 personer som hjemløse. Det er en stigning siden 2017, men særligt i regionens store byer finder vi flest hjemløse. Især Esbjerg har mange hjemløse, hvor tallet er 1,5 hjemløs per 1000. indbygger, hvilket er over landsgennemsnittet på 1,1.

Mangler billige boliger

Det høje antal hjemløse i Esbjerg Kommune kommer ikke bag på formanden for De hjemløses venner i Esbjerg, Ingelise Wenzel.

”Esbjerg er på mange måder en hård by. Vi har mange udsatte borgere, som har en række udfordringer,” siger Ingelise Wenzel.

Men selvom Esbjerg har udfordringer med udsatte borgere, peger Ingelise Wenzel også på, at udsatte på kontanthjælp ikke har let ved at finde en bolig.

”Man skal bygge nogle boliger, som ikke er for dyre at bo i, når man er på kontanthjælp. Der er ikke mange steder, hvor man også har råd til at leve, når først huslejen er betalt,” siger Ingelise Wenzel.

Odense har knækket kurven

Selvom Odense befolkningsmæssigt er dobbelt så stor som Esbjerg, har de et meget lavere antal hjemløse i forhold til befolkningstallet. Ifølge Ingelise Wenzel bør Esbjerg følge i Odenses fodspor.

”Odense har haft en meget ihærdig boligpolitik, som har fået mange udsatte i bolig. På det punkt halter Esbjerg efter,” siger Ingelise Wenzel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *