Ny kampagne skal skabe fokus på uopmærksomheden i trafikken

Kampagnen “Kør bil, når du kører bil” varer fra den 1. – 20. oktober.
Foto: Christoffer Fauerby Rewitz

Esbjerg Kommune har sammen med 65 andre kommuner, Forsikring & Pension og Rådet for Sikker Trafik valgt at starte en kampagne, der skal sætte fokus på manglende opmærksomhed i trafikken. Kampagnen bliver lanceret på baggrund af en undersøgelse, som viser, at seks ud af ti indenfor den sidste måned har oplevet en eller flere farlige situationer i trafikken.

Af Christoffer Fauerby Rewitz

Esbjerg Kommune har sammen med 65 andre kommuner, Forsikring & Pension og Rådet for Sikker Trafik lanceret en kampagne, der skal sætte fokus på uopmærksomheden i trafikken:

”Målet med kampagnen er, at vi skal have færre til at dø af uopmærksomhed i trafikken. I øjeblikket dør der gennemsnitligt en om ugen af uopmærksomhed i trafikken. Vi skal have gjort op med dette nyere problem,” siger Lisbeth Sahl, der er Seniorprojektleder for Rådet for Sikker Trafik.

Kampagnen er en traditionel mediekampagne, der indebærer, at den bliver vist på tv, reklamer i biografen og mere. Kampagnen har kørt siden d. 1. oktober og ender d. 20.

Mobil i trafikken skaber farlige situationer

Seks ud af ti har givet udtryk for, at de har oplevet farlige situationer i trafikken indenfor den seneste måned. Grunden er, at føreren af køretøjet har haft sin mobil i hånden, viser undersøgelse foretaget af Epinion, som er lavet for Rådet for Sikkert Trafik.

”Problemet er, at det er rigtig farligt. Det er farligt, fordi når du sidder med din mobiltelefon i hånden, så har du måske både hænder og øjne væk fra vejen, men du har i hvert fald dit fokus et andet sted. Du er mentalt et andet sted, og der skal ikke mange sekunder til, før det kan gå grueligt galt i trafikken,” fortæller Lisbeth Sahl.

I september blev det indført, at man får et klip i kørekortet, når man bliver taget af politiet i at bruge sin mobil håndholdt, når man kører bil.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *