Underskriftsindsamling er startet imod klapbroen i Ribe

Klapbroprojektet har skabt stor opmærksomhed i Ribe og omegn. Foto: Klaus Sandfeld.

I kølvandet på at klapbroprojektet blev sat i bero, blev der startet en underskriftsindsamling imod klapbroen for at undgå en opførelse af den.

Af Peter Guldbjerg Jørgensen

En underskriftsindsamling er startet af den lokale Venstre-politiker Klaus Sandfeld imod klapbroen over Ribe Å. Klapbroen er et projekt, som skal muliggøre større skibe at kunne sejle ind igennem Ribe Å som en turistattraktion. Modstanden fra Klaus Sandfeld kommer på baggrund af, at det ikke kan dokumenteres, hvor mange skibe det drejer sig om. Han mener i stedet, at pengene skulle bruges på en forbedring af Hovedvej A11/24 og en tunnel ved Bjerrumvej/Holmevej.

”Jeg synes ikke det er i orden, at man bruger 87 millioner kroner på en klapbro, som der ikke er noget dokumenteret behov for – det er ganske enkelt misbrug af skatteborgernes penge. Det vil skabe problemer trafikalt, når broen er oppe, og jeg mener i stedet, at midlerne skal bruges bedre,” siger Klaus Sandfeld.

Underskriftindsamlingen startede d. 1. oktober, efter at det blev besluttet at sætte projektet i bero. Klapbroen er et emne, som længe har optaget Klaus Sandfeld.

”Da det blev sat i bero, så jeg det som en gylden mulighed for at afprøve ripenserne, oplandet og erhvervslivets mulighed for at vise Christiansborg, om de nu virkelig vil have klapbroen,” siger Klaus Sandfeld.

Klapbroprojektet er lige nu sat i bero i omkring tre års tid, men Klaus Sandfeld vurderer, at det bliver svært at ændre beslutningen om opførelsen, fordi de politisk er blevet enige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *