Unge esbjergensere vil sætte en stopper for lokal ensomhed

For tredje år i træk samler eleverne på Esbjerg Gymnasium ind til et lokalt formål. I år er valget faldet på Ventilen Esbjerg, som hjælper byens unge ud af ensomhed. Både skolens elever og rektor har svært ved at få armene ned over projektet.

Mikkel List og Sara Timmermand Nielsen er to af initiativtagerne til “EG for noget”. Foto: Nikita Fjorback Jensen

Af Nikita Fjorback Jensen og Katrine Clausen

Da klokken ringede ind til time torsdag morgen på Esbjerg Gymnasium, stod der hverken matematik eller oldtidskundskab på skemaet. For tredje år i træk giver gymnasiet eleverne undervisningsfri på en ellers ganske almindelig hverdag og skifter blyanter og notesblokke ud med arbejdshandsker og støvsugere. 

Det sker i forbindelse med projektet ”Esbjerg Gymnasium for noget”, som giver eleverne mulighed for at samle penge ind til et enten internationalt, nationalt eller lokalt formål. Det betyder, at man kan støtte Operation Dagsværk, Kræftens Bekæmpelse eller Ventilen Esbjerg.

”Vi ser det som en vigtig del af elevernes almene dannelse, at de tænker udover sig selv og engagerer sig i omverdenen. Både den nære og store verden”, siger Erling Petterson, som er rektor på Esbjerg Gymnasium.

Rektor Erling Petterson deltager også selv i “EG for noget”. Han har doneret sit tøj til en auktion, som eleverne kan byde ind på. Pengene går til et af de tre gode formål. Foto: Katrine Clausen

Elever vil støtte lokalt

Skolen har en lang tradition for hvert år at samle ind til Operation Dagsværk, som støtter internationale projekter. Man har dog erfaret, at for mange af eleverne ligger den store verden dem noget fjernt. Derfor kan man i år også støtte Ventilen i Esbjerg, som elevrådet selv har valgt skal være det lokale formål. 

Ventilen Esbjerg er et fællesskab, som sørger for, at ensomme unge i Esbjerg bliver set og hørt.

”Jeg er vild med dem, vi støtter i år. Alle kan vælge at støtte noget, som de kan stå indenfor”, siger Sara Timmermand Nielsen, som er 19 år og tovholder for Operation Dagsværk på Esbjerg Gymnasium.

”Esbjerg Gymnasium for noget” er en dag, som stort set er skabt af eleverne selv. Derfor vælger man også selv, hvordan man ønsker at støtte projektet. Nogle vælger at donere penge direkte til et af tre formål, mens andre arbejder for deres forældre, naboer, bedsteforældre eller hos mindre firmaer og selskaber for at samle penge ind:

”Jeg har været ude og grave op for en nabo i dag og vil give pengene til Ventilen. Jeg vil gerne støtte lokalt, og så synes jeg, at det er et godt formål at støtte ensomme unge”, siger Martin Bengtsen, som er 18 år og går i 3.Z.

Om eftermiddagen samles eleverne på skolen til tombola, lykkehjul, madboder og second-hand-tøjmarked, som alt sammen er arrangeret af skolens elever. 

Pengene er ikke det vigtigste

Selvom eleverne på Esbjerg Gymnasium håber på at samle mellem 80 og 90.000 kroner ind fordelt på de tre gode formål, er det ikke det vigtigste mål for dagen:

”Det er selvfølgelig vigtigt, at der er nogle penge – ikke mindst til lokale formål. Men for mig er det væsentligste, at eleverne faktisk gør noget. At de engagerer sig i noget, etablerer et fælleskab, hygger sig og har det sjovt”, siger Erling Petterson.

Eleverne er enige om, at dagen skaber et fællesskab, når man er sammen om den gode ånd.

Se videoen og bliv klogere på, hvorfor Esbjerg Gymnasium afholder “EG for noget”
,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *