Esbjerg Gymnasium holder morgenfest med kendt DJ-duo

Esbjerg Gymnasium har tirsdag afholdt en morgenfest i deres festsal i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Alkoholen er byttet ud med kaffe og croissanter for at vise, at man kan holde en fest uden at være fuld.

Af Christoffer Fauerby Rewitz og Mikkel Holmgaard Winding

Esbjerg Gymnasium afholder for anden gang i år en morgenfest for gymnasiets elever. Arrangementet er forberedt af eleverne i samarbejde med Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden for at sætte fokus på, at man kan have det sjovt uden alkohol. Tirsdagens skoleskema blev derfor skudt i gang med et timelangt DJ-set med den kendte duo Zookeepers, hvorunder der blev serveret juice, kaffe, croissanter og knæklys.

“Formålet er at prøve at vise, at den gode energi, som man oplever, når man er til fest, kommer fra en selv, fra musikken og samværet med andre mennesker,” siger Peter Dalum, projektchef for Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens kampagne “Fuld af liv”.

Kampagnen forsøger at ‘bidrage til at udsætte alkoholdebuten, reducere alkoholindtaget og skabe en sundere alkoholkultur blandt unge i Danmark’.

Drik mindre, oplev mere
En gruppe elever fra Esbjerg Gymnasium vandt tidligere på året en konkurrence udlovet af Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Præmien var en morgenfest for hele gymnasiet, og fordi festen var en succes, blev det i dag gentaget med henblik på at producere en film med for at sprede det budskab, der lå til grund for konkurrencen: Drik mindre, oplev mere. 

“Den første morgenfest forløb så godt, at Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden har sponsoreret endnu en morgenfest, så de kan vise, at det kan lade sig gøre at holde sådan en slags fest,” siger Erling Petersson, rektor for Esbjerg Gymnasium.

Dygtige DJs fik gang i festen
Zookeepers kom på arbejde tirsdag morgen, da de mange elever dukkede op – nogle mere veloplagte end andre. Den første halvdel af koncerten gik mest ud på at få eleverne ud på gulvet, men efterhånden lykkedes de to DJs at få gang i de unge mennesker og skabe en gedigen fest.

Nedenfor kan du se et par billeder fra den utraditionelle gymnasiefest.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *