SF tror på minimumsnomeringer på trods af store besparelser

I Esbjerg Kommune skal der spares 145 mio. kr. Står det SF skal besparelserne ikke findes på børne- og familieområdet. Det er uvist, hvor pengene skal findes i stedet.
Foto: Nanna Dam

Esbjerg Kommune står over for massive besparelser. Det kan komme til at betyde færre pædagoger. Hos SF går man dog til budgetforhandlingerne med et fortsat ønske om minimumsnomeringer.

Af Nanna Dam

Esbjerg Kommune skal finde den store sparekniv frem i efteråret. 145 mio. skal findes årligt i det kommunale budget. Det betyder store besparelser på børne- og familieområdet.

Direktionen i Esbjerg Kommune foreslår bl.a. at reducere den nuværende fordeling af pædagogisk personale i dagsinstitutionerne. I øjeblikket er der krav om minimum 60 procent uddannede pædagoger. Forslaget lyder på 50 procent pædagoger og 50 procent ufaglært personale. Står det til SF, der tidligere på året foreslog minimumsnomeringer i Esbjerg Kommune, skal besparelserne dog findes andetsteds:

”Vi kan ikke både sige, at vi vil have minimumsnomeringer og så spare på børneområdet,” siger formand for Børn- og Familieudvalget i Esbjerg Kommune, Diana Mose Olsen (SF).

Minimumsnomeringer er fortsat målsætningen

De varslede besparelser går stik imod S og SF’s forslag om minimumsnomeringer i Esbjerg Kommune, der blev fremlagt i juni. Men hos SF er man fortsat optimistiske.

Diana Mose Olsen (SF) sidder i disse dage med til budgetforhandlingerne, og der er ikke tvivl om, hvad hendes målsætning er:

”Det er at få det borgerlige flertal med på, at minimumsnomeringer er det, vi ønsker i Esbjerg Kommune,” siger Diana Mose Olsen (SF) og understreger, at det i første omgang handler om at fjerne besparelserne på området:

 ”Vi anerkender fuldt ud, at alle penge ikke kan findes her og nu. Men det er et ønske, vi gradvist arbejder hen imod. Det kan godt være, vi ikke forøger budgettet i år, men man skal ikke reducere.”

Brug for hjælp fra Christiansborg

Diana Mose Olsen (SF) medgiver at det bliver svært at løse minimumsnomeringer på et kommunalt plan alene:

”Vi håber, at der kommer midler fra finansloven, når der nu er så mange, der har været ude at love det,” siger Diana Mose Olsen (SF) og kommer samtidig med en bøn til politikerne på Christiansborg:

”Vi forventer, at midlerne også kommer ud i kommunerne og bliver brugt inden for børneområdet.”

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *