Ildsjæle bekæmper ensomhed med 400 esbjergensere

En gruppe frivillige Esbjergensere driver foreningen Mennesker Mødes. I dag står de med 400 medlemmer.

Her ses nogle af medlemmerne på foreningens ugentlige tur til Sædding strand, billede er fra facebooksiden Foreningen Mennesker Mødes

Af Katrine Clausen

De sidste to år har foreningen Mennesker Mødes tilbudt en lang række arrangementer. På to år har de nået 400 medlemmer og med Poul S. Sørensen i spidsen, er visionen at fremme socialt samvær og modvirke ensomhed.

Ensomheden er usund

”Formålet er at forebygge ensomhed og dermed fremme sundheden. Det er usundt at sidde derhjemme og drikke kaffe alene dag efter dag, det dør man af. Men det er sundt at tage ud og gøre det med nogle andre, få en god oplevelse og holde sig i gang,” siger Poul S. Sørensen, der er udannet socialpædagog.

Det er med afsæt i ensomheden, at foreningen hver uge har en lang række tilbud til de 400 medlemmer, og der er god grund til det. Ifølge ensomhedsforsker Holger Højlund, er ældre i risikogruppen. En del oplever at miste deres ægtefæller og venner, og de bliver derfor alene. Men også stoppet på arbejdsmarkedet, har stor betydning:

”Man mister tilknytningen til arbejdslivet, og der er en masse identitet bygget op på det arbejdsliv. Man skal genopbygge sig selv lidt, og det kan godt være vanskeligt at finde en ny identitet, og komme ud og være en del af noget socialt igen”

Selvom antallet af deltagere skifter, er der altid en del, der gerne vil med, når der gås tur om søndagen. Foto fra facebooksiden.

Fællesskabet gør en forskel

”Jeg siger ikke det kun er ensomme mennesker kommer, men der kommer mange ensomme. Mænd der har mistet konen, som kommer og lærer at lave mad, og dem der ikke ville træne, hvis ikke vi gjorde det i fællesskab,” siger Poul S. Sørensen

Mennesker Mødes har arrangementer flere gange om ugen, og der er stor tilslutning til dem. Ifølge Poul kommer rigtig mange mennesker til foreningen, fordi den kan give dem noget, de ikke kan opnå alene. Det er noget Holger Højlund er enig i:

”En forening giver de ældre noget at stå op til, det giver dem nogle relationer at være forpligtet i. Hvis man ikke har nogen at være noget for, kan det give følelsen af ensomhed. En forening giver dem konkrete aktiviteter, men også et netværk af personer, så man har nogle ved siden af familien.”

Tilbuddene fortsætter

Foreningen Mennesker Mødes tilbyder Bl.a. en ugentlig søndagstur ved Sædding strand, et opfriskningskursus i engelsk, madlavning for begyndere, yoga og meget mere. I morgen er der uformelt sangfællesskab i samarbejde med dagshøjskolen. Det forgår i dagshøjskolens Café i Exnersgade 4. Et medlemskab i foreningen koster 50 kroner om året.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *