Pilotprojekt vil sprede budskabet om sociale frikort

Esbjerg inviterer, sammen med andre kommuner, virksomheder og ildsjæle til opstartsseminar, der skal være med til at sprede budskabet om fordelene ved det sociale frikort. Socialt udsatte kan med anskaffelsen af kortet tjene op til 20.000 skattefrit uden at blive trukket i sociale ydelser.

Af Christoffer Fauerby Rewitz

Hjemløse er en af de socialt udsatte grupper, der kan modtage et socialt frikort
Foto: Andreas Karker/Ritzau Scanpix

Esbjerg Kommune har sammen med Næstved, Holstebro og Vejle startet et nyt initiativ, hvis mål er, at der skal skabes mere fokus på de positive ting, det sociale frikort kan medføre på arbejdsmarkedet og fællesskabet i kommunerne:

”Det primære formål er, at de socialt udsatte skal blive en del af arbejdsmarkedet og fællesskabet. Bare prøve at give dem noget socialt derigennem. Så håber vi på, at de oplever en anden livskvalitet,” forklarer Lenette Lodskou, der er tovholder for det sociale frikort i Esbjerg Kommune.

For virksomhederne vil der være gevinster at hente i form af arbejdskraft, der kan udføre opgaver som lagerarbejde, kørsel og serviceopgaver

Det sociale frikort bringer mennesker sammen

Udover at fungere som et redskab til at få udsatte tilbage på arbejdsmarkedet, så er der også andet godt at hente:

”Det sociale frikort er en god ide, da det prøver at bringe mennesker sammen. Man prøver at få en gruppe ind på arbejdsmarkedet, der ikke har været der før. Det tænker jeg, er den store gevinst. Det får begge parter noget menneskeligt ud af,” fortæller Lenette Louskou.

Antallet af modtagere af frikortet er pr 1. september 15 personer i Esbjerg Kommune. Målet for projektet er at 80 personer har frikortet ved udgangen af året.

Kræver særlig indsats fra lokale virksomheder

NGO’en Cabi lavede sidste år en rapport, der afdækkede hvilke kriterier, som skal opfyldes for at det sociale frikort bliver en succes. Blandt kriterierne er det, at der er behov for en særlig indsats fra lokale virksomheder, da de ikke oplever et økonomisk incitament ved at ansatte en med frikortet kontra en i fleksjob, hvor arbejdsgiveren modtager økonomisk tilskud.

Trods det manglende økonomiske incitament er Lenette Lodskou håbefuld:

”Vi håber, at det sociale frikort forsætter, når prøveperioden slutter i 2020. Vi har et stort håb om, at der er flere, der kommer til at søge om frikortet, og vi får virksomhederne med på det.”

Opstartsseminaret blive afholdt d. 14 november i Esbjerg, hvor alle interesserede virksomheder og ildsjæle i nærområdet er velkomne.

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *